Clients

Surfland: la primera app de surf que integra tots els serveis

03/06/2024

El surf ha experimentat una gran popularitat en els últims anys, arran de la necessitat de trobar activitats que permetin una connexió amb la natura i l’aire lliure. Aquest interès ha portat moltes persones a descobrir aquest esport. No obstant això, hi ha una considerable diferència entre la intenció de practicar-lo i la realitat de fer-ho, principalment per la falta d’informació i coneixement disponible sobre aquest esport per a aquells que volen començar, o estan començant.

Aquests nous surfistes poden no saber com trobar les platges més adequades al seu nivell, comprendre les condicions meteorològiques òptimes, llogar l’equip adequat, o haver d’estar buscant la informació en diferents plataformes.

És en aquest escenari que Surfland es va posar en contacte amb nosaltres amb l’objectiu de realitzar una eina que fes el surf accessible per a tothom, independentment del nivell. D’aquesta idea va néixer l’aplicació mòbil Surfland, una app accessible per a tothom. Partint del concepte, es va fer un treball de co-creació amb el client per desenvolupar l’app Surfland com una solució innovadora i disruptiva. Dissenyada per ser molt més que una aplicació, Surfland es posiciona com una plataforma que facilita l’accés al surf i millora l’experiència dels surfistes.

Amb les seves diferents eines i múltiples facilitats integrades en una sola plataforma, Surfland està transformant la manera en què els surfistes afronten aquest esport, reunint en una única aplicació totes les utilitats necessàries per a surfistes de tots els nivells.

Ara bé, amb quins tipus de beneficis compta l’aplicació? Quins han estat els elements clau que hem utilitzat per desenvolupar-la? Al llarg d’aquest article, explicarem el procés de creació, innovació i compromís darrere de Surfland. Descobrirem els serveis i característiques que la fan única, i analitzarem com està fomentant una nova onada d’inclusió i sostenibilitat en el surf.

Escenari i necessitat

surfland-la-primera-app-de-surf-que-integra-tots-els-serveis-02

El surf compta amb una sèrie de dificultats que poden fer que aquest esport resulti intimidant. Un dels majors obstacles és la falta de coneixement sobre les condicions ideals del mar i del temps. Entendre quan i on surfejar pot ser complicat, ja que implica interpretar dades meteorològiques i oceàniques que no sempre són accessibles ni comprensibles. Així mateix, l’elecció de l’equip adequat i trobar els spots més adequats al nostre nivell són part essencial per acabar vivint una experiència de surf positiva.

Davant aquesta situació, es va identificar que existia la possibilitat de desenvolupar una plataforma de surf que resolgués totes les necessitats dels surfistes. Aquesta aplicació ha de ser inclusiva i adaptable, proporcionant valor a aquells que estan fent els seus primers passos en el surf, i als més avançats que busquen perfeccionar les seves tècniques i descobrir nous spots per surfejar. Aquest plantejament complet que combina tecnologia, comunitat i educació pot fer que el surf sigui més accessible i divertit per a tots.

Origen i desenvolupament de Surfland

surfland-la-primera-app-de-surf-que-integra-tots-els-serveis-03

El desenvolupament de Surfland parteix d’una profunda anàlisi de les necessitats i buits existents en la indústria del surf. A mesura que el surf va adquirint més popularitat, es va fer evident que hi havia una sèrie de motius que dificultaven a moltes persones gaudir plenament d’aquesta activitat. Els principiants tenen dificultats per trobar informació precisa sobre les condicions del mar, escollir els spots adequats segons el seu nivell d’habilitat, aconseguir l’equip necessari, reservar classes i allotjament per practicar surf de manera segura, productiva i divertida.

Aquesta anàlisi va mostrar l’oportunitat clara per crear una plataforma integral que abordés aquestes necessitats, facilitant l’accés i la pràctica del surf per a persones de tots els nivells.

Definició de requisits i especificacions

Amb una comprensió clara dels problemes a resoldre, el següent pas va ser definir els requisits i especificacions que hauria de complir l’aplicació. Es va determinar que la plataforma havia d’incloure funcionalitats com pronòstics meteorològics detallats, localització de spots de surf amb descripcions i valoracions, i un marketplace on els usuaris poguessin connectar amb escoles de surf, botigues de material i surf camps.

A més, es va definir la necessitat d’una interfície d’usuari intuïtiva i accessible, que facilités la navegació i l’accés a la informació per a usuaris de totes les edats i nivells d’habilitat. També es va decidir que la plataforma hauria d’incloure un component educatiu, proporcionant articles, vídeos i altres recursos que ajudessin els surfistes a millorar les seves habilitats i coneixements sobre el surf i el medi ambient marí.

El paper de GooApps

La col·laboració entre Surfland i GooApps es va basar en un enfocament de transparència i comunicació constant. Des de l’inici del projecte, tots dos equips vam treballar junts per assegurar-nos de solventar de manera efectiva les necessitats dels usuaris finals.

Vam realitzar un treball de co-creació amb el client i vam desenvolupar una plataforma que integra un xat i una passarel·la de pagament com a factors diferencials, amb l’objectiu que els usuaris puguin parlar amb els proveïdors, xatejar directament amb ells i finalment tramitar el lloguer o compra de material i la reserva de classes i allotjament, tot a través de la mateixa aplicació.

Etapes de desenvolupament

surfland-la-primera-app-de-surf-que-integra-tots-els-serveis-04

La primera etapa del desenvolupament de Surfland es va centrar en la creació d’un algoritme capaç d’entrellaçar els pronòstics meteorològics, la localització dels millors spots de surf i donar com a resultat una valoració d’on és més recomanable surfejar segons el nivell de l’usuari. Aquest algoritme havia de ser prou complet per integrar múltiples fonts de dades, incloent informació sobre el vent, les marees, el onatge i altres factors a tenir en compte pels surfistes.

Utilitzant tècniques de machine learning i anàlisi de big data, l’algoritme va ser dissenyat per analitzar i processar grans volums de dades en temps real, proporcionant als usuaris prediccions actualitzades i exactes sobre les condicions del mar i del clima.

En essència, es va integrar la tecnologia necessària per facilitar al màxim als surfistes trobar els spots ideals segons el seu nivell d’habilitat i preferències personals. Aquesta funcionalitat permet als usuaris descobrir noves platges i spots de surf, amb descripcions detallades, valoracions d’altres surfistes i consells.

Disseny d’una interfície d’usuari intuïtiva

Un cop establert l’algoritme, el següent pas va ser dissenyar una interfície d’usuari intuïtiva que facilités l’accés a totes les funcionalitats de Surfland. L’objectiu era crear una experiència d’usuari que fos tant atractiva com fàcil d’utilitzar, assegurant que els surfistes poguessin navegar per l’aplicació sense dificultats i trobar ràpidament la informació que necessitaven.

L’equip de disseny de GooApps es va centrar en la creació d’una interfície neta i moderna, utilitzant principis de disseny centrat en l’usuari (user-centric design). Es van realitzar nombroses proves d’usabilitat per identificar i resoldre possibles punts de fricció, garantint que la navegació fos fluida i que les funcionalitats clau fossin fàcilment accessibles.

Les pantalles de l’aplicació van ser dissenyades per proporcionar una experiència visualment atractiva, amb gràfics clars i una estructura lògica que guiés l’usuari a través de les diferents seccions de l’aplicació. El disseny també va incloure elements interactius, com mapes dinàmics i gràfics de pronòstics, que milloren la interactivitat i la comprensió de la informació proporcionada.

Proves beta i llançament

La fase final del desenvolupament de Surfland va consistir en la realització de proves beta amb usuaris reals. Amb aquestes proves es buscava recollir feedback i realitzar ajustos abans del seu llançament oficial. Es van seleccionar grups de surfistes de diferents nivells d’habilitat i ubicacions geogràfiques per assegurar-se que l’aplicació complís amb les expectatives i necessitats de surfistes de tots els nivells.

Durant les proves, els usuaris van aportar feedback sobre l’usabilitat de l’aplicació. Aquest feedback es va utilitzar per fer els últims ajustos, assegurant que la versió final de Surfland fos tan completa i efectiva com s’havia ideat.

Després de completar les proves i fer els ajustos necessaris, Surfland va ser llançada oficialment al mercat. El llançament va incloure una sèrie de campanyes de màrqueting i promoció, destacant les característiques úniques i els beneficis de l’aplicació. Gràcies a aquests esforços, Surfland ràpidament va guanyar tracció i es va establir com l’app de referència per a la comunitat surfista.

Funcionalitats de Surfland

Surfland és l’aplicació tot en un en l’àmbit del surf, amb les seves innovacions i serveis dissenyats per millorar l’experiència de surfistes de tots els nivells. Cada característica de Surfland ha estat acuradament ideada per atendre les necessitats específiques de la comunitat surfista, oferint una plataforma completa.

Pronòstics meteorològics de 12 dies

surfland-la-primera-app-de-surf-que-integra-tots-els-serveis-05

Una de les funcionalitats indispensables de Surfland és el seu servei de pronòstics meteorològics complets, de fins a 12 dies. L’aplicació proporciona informació detallada i actualitzada sobre les condicions del mar i del temps, fonamentals per a la planificació correcta d’una sessió de surf. Aquests pronòstics inclouen dades sobre el vent, les marees, el onatge i la temperatura de l’aigua, permetent als surfistes avaluar amb precisió quan i on surfejar. Però a més, l’app recomana en temps real els spots més adequats per al nivell de cada surfista en base a les condicions meteorològiques.

L’algoritme de Surfland integra múltiples fonts de dades meteorològiques i oceàniques, processant aquesta informació en temps real per oferir prediccions exactes. Els usuaris poden accedir a gràfics i mapes interactius que visualitzen les condicions esperades, facilitant la presa de decisions informades sobre les seves activitats de surf.

Per als surfistes, conèixer les condicions del mar i del temps assegura passar més temps a l’aigua i garanteix la seva seguretat. Els pronòstics meteorològics permeten als surfistes planificar les seves sessions amb antelació, evitant condicions adverses i triant els millors moments per surfejar.

Localització de spots de surf

surfland-la-primera-app-de-surf-que-integra-tots-els-serveis-06

Surfland utilitza tecnologia de geolocalització intel·ligent per ajudar els surfistes a descobrir i explorar els millors spots de surf. L’aplicació permet als usuaris buscar-los segons la seva ubicació actual o qualsevol altra àrea d’interès, mostrant les platges i spots de surf propers al mapa, amb informació detallada sobre cadascun.

A més, quan accedim a la informació disponible de cada spot, trobem també l’opció de visualitzar les càmeres web disponibles d’aquesta ubicació, podent observar en temps real les condicions de les onades. Això dóna als surfistes l’oportunitat d’avaluar les condicions sense necessitat de desplaçar-se físicament.

Per completar l’experiència, en el detall de cada spot trobem també el botó de “com arribar”, el qual ens proporcionarà la ruta per arribar fins a aquest spot des d’on estem.

Adaptació a diferents nivells d’habilitat

surfland-la-primera-app-de-surf-que-integra-tots-els-serveis-07

Surfland està dissenyada per ser inclusiva i accessible per a surfistes de tots els nivells, des de principiants fins a experts. L’aplicació permet filtrar els spots de surf segons el nivell d’habilitat, assegurant que cada usuari pugui trobar llocs adequats per a la seva experiència i capacitat. Aquesta funcionalitat és realment útil per als nous surfistes que busquen spots amb onades més suaus i condicions més adequades al seu nivell. Igualment, si establim que el nostre nivell és intermedi o avançat, l’aplicació ens indicarà també els spots adequats al nivell seleccionat.

A més, en comprovar el pronòstic de qualsevol spot, s’indica si les condicions són adequades per al nivell que l’usuari hagi establert.

Marketplace integrat

surfland-la-primera-app-de-surf-que-integra-tots-els-serveis-08

El marketplace integrat de Surfland connecta als surfistes amb una àmplia gamma de serveis i productes relacionats amb el surf. Els usuaris poden trobar i reservar classes en escoles de surf, comprar o llogar equip en botigues especialitzades, i reservar estades en surf camps.

  • Per als usuaris, el marketplace proporciona una comoditat i accés a una àmplia varietat d’opcions sense necessitat de sortir de l’aplicació. Això simplifica el procés de cerca i reserva, estalviant temps i esforç.
  • Per als proveïdors, Surfland ofereix una plataforma de visibilitat i connexió directa amb el seu públic objectiu, la qual cosa pot traduir-se en un augment de clients i oportunitats de negoci.

Contingut educatiu i blog

El blog de Surfland és una font d’informació i recursos educatius per als surfistes de tots els nivells. Els articles contemplen una àmplia gamma de temes, des de tècniques de surf i consells sobre equipament, fins a històries sobre la cultura del surf i la conservació del medi ambient. Els usuaris poden accedir a guies pràctiques, tutorials, entrevistes amb experts i notícies sobre esdeveniments de surf.

El contingut educatiu ajuda els surfistes a millorar les seves habilitats i coneixements tècnics, a més de promoure una comprensió més profunda i respectuosa de la cultura del surf. Els articles sobre la història del surf, les tradicions locals i la importància de la sostenibilitat fomenten una comunitat de surfistes més informats i compromesos amb la preservació de l’entorn marí.

Comunitat Surfland

Download_on_the_App_Store_Badge_ES_200

google-play-badge-200

La comunitat activa en Surfland és una de les característiques més destacables de l’aplicació. Els usuaris poden interactuar entre ells, compartint experiències, consells i coneixements. Aquest espai d’intercanvi fomenta un sentit de suport mutu entre surfistes de diferents parts.

Aquesta connexió enriqueix l’experiència individual de cada usuari i també enforteix la comunitat del surf en el seu conjunt. Els surfistes poden aprendre uns dels altres, descobrir nous spots, i formar amistats i col·laboracions que transcendeixen les fronteres geogràfiques.

Impacte de Surfland en la indústria del surf

surfland-la-primera-app-de-surf-que-integra-tots-els-serveis-09

Surfland ha transformat la manera en què els surfistes principiants s’inicien en l’esport, simplificant significativament el procés d’aprenentatge. Gràcies als seus recursos educatius, tutorials i guies pràctiques, els usuaris poden adquirir coneixements tant bàsics com avançats sobre l’esport de manera estructurada i accessible. L’aplicació ofereix una plataforma integral on els principiants poden aprendre sobre les condicions del mar, tècniques de surf, i equipament necessari sense sentir-se aclaparats per la quantitat d’informació.

A més, la comunitat activa de Surfland permet als nous surfistes connectar amb una xarxa d’usuaris que els pot proporcionar consells d’utilitat, accelerant el seu progrés i ajudant-los a superar els reptes inicials. Aquesta simplificació del procés d’aprenentatge facilita l’entrada al món del surf i augmenta la confiança i la motivació dels nous surfistes.

Increment de la participació global en el surf

L’accessibilitat i la facilitat d’ús de Surfland han contribuït a un augment considerable en la seva adopció. En proporcionar una plataforma que centralitza tota la informació i els recursos necessaris, Surfland ha eliminat moltes de les barreres que tradicionalment dificultaven a les persones començar a surfejar.

Aquesta democratització de l’accés al surf ha atret una audiència més àmplia i diversa, promovent la inclusió en l’esport. Així mateix, la capacitat de trobar i reservar classes de surf, llogar material i descobrir nous spots a través de l’aplicació ha incentivat a més persones a provar el surf i a continuar practicant-lo regularment.

Foment de la cultura del surf

Surfland, a més de ser una eina pràctica per als surfistes, també promou la cultura del surf. A través del seu blog i contingut educatiu, l’aplicació ofereix una immersió profunda en la seva història, valors i tradicions. Els usuaris poden aprendre sobre els orígens del surf, les influències culturals i les figures emblemàtiques que han modelat l’esport.

Aquest coneixement cultural ajuda els surfistes a desenvolupar un major apreci i respecte pel surf, fomentant una comunitat més connectada i conscient.

Impuls de l’economia local

Surfland ha generat un impacte positiu en les economies locals de les àrees costaneres. En connectar els surfistes amb escoles de surf, botigues de compra i lloguer de material, i surf camps, l’aplicació ha fomentat el creixement d’aquests negocis locals. Els surfistes poden trobar i reservar serveis directament a través de la plataforma, cosa que facilita l’experiència de planificar el seu viatge i augmenta la visibilitat dels proveïdors locals.

Aquesta connexió ha estimulat el turisme de surf, atraient a més visitants a les comunitats costaneres i generant ingressos addicionals per als negocis locals. A més d’impulsar el turisme, Surfland promou un enfocament responsable i sostenible. L’aplicació consciencia els usuaris sobre la importància de respectar les comunitats locals i l’entorn natural, alentant pràctiques que minimitzin l’impacte negatiu. En promoure un turisme conscient, Surfland ajuda a preservar els destins de surf i a mantenir una relació harmònica entre els surfistes i les comunitats locals.

Futures expansions i millores

Surfland compta amb diferents plans per a la seva expansió i millora. Planeja expandir el seu abast geogràfic, oferint suport en més idiomes i adaptant-se a les necessitats de surfistes en diferents parts del món.

També s’estan explorant col·laboracions amb noves escoles de surf, botigues de material i surf camps per ampliar el marketplace i oferir més opcions als usuaris.

Finalment, Surfland comptarà amb noves funcions socials molt aviat:

  • Surf trip match: aquesta funcionalitat ha estat dissenyada per facilitar l’organització de viatges de surf compartits entre usuaris.
  • Surfer level match: dissenyada per connectar surfistes de nivells d’habilitat similars.
  • Car sharing: facilita l’ús compartit de vehicles entre surfistes per als seus viatges a destins de surf.

Dins d’aquestes noves funcionalitats cada usuari comptarà amb el seu propi perfil complet amb foto, nom, ubicació i nivell de surf.

surfland-la-primera-app-de-surf-que-integra-tots-els-serveis-10

A més, una altra millora en camí és el ‘Certificat Surfland‘, una marca d’excel·lència per a escoles de surf, botigues de material i surf camps. Aquesta certificació estableix un estàndard de qualitat i seguretat, garantint als usuaris els millors llocs per aprendre i l’equip més segur per utilitzar. Aquesta certificació s’atorgarà als proveïdors de serveis i material del marketplace que compleixin amb els criteris de qualitat necessaris per proporcionar una experiència inoblidable als surfistes.

Potencial de Surfland per a la Indústria del surf

surfland-la-primera-app-de-surf-que-integra-tots-els-serveis-11

Potencial de creixement i adopció en altres països

Encara que l’aplicació ja ha tingut un gran impacte en diversos països, hi ha una gran oportunitat per continuar expandint el seu abast a nivell internacional. La popularitat del surf segueix en augment a tot el món, i Surfland compta amb una gran posició per capitalitzar aquesta tendència.

L’aplicació es pot adaptar fàcilment a les necessitats específiques de diferents regions, proporcionant informació local rellevant i connectant els surfistes amb els millors spots i serveis disponibles en cada àrea. Aquesta flexibilitat permet a Surfland ser una eina útil tant en platges famoses com en destins de surf menys coneguts, promovent el surf en llocs nous i emergents.

Col·laboracions amb institucions públiques i privades

Per donar suport a la seva expansió i adopció, Surfland busca establir col·laboracions estratègiques amb institucions públiques i privades. Aquestes aliances poden incloure acords amb governs locals i regionals, organismes turístics, i associacions de surf, així com amb escoles de surf, botigues d’equipament i altres empreses del sector.

En aquest sentit, estem emocionats d’anunciar la nostra nova col·laboració amb Decathlon, líder mundial en articles esportius. Aquesta aliança estratègica representa una gran oportunitat per a ambdues empreses. En combinar els nostres recursos i experiència, estem segurs de poder oferir als nostres clients una experiència encara més sòlida i completa.

Treballar conjuntament amb aquestes entitats permetrà a Surfland ampliar la seva base d’usuaris i oferir serveis encara més personalitzats i específics per a cada regió. A més, aquestes col·laboracions poden facilitar la integració de l’aplicació en iniciatives de promoció del turisme i l’esport, augmentant la seva visibilitat i atractiu per a nous usuaris.

Per què invertir en Surfland?

Per als possibles inversors, l’atractiu de Surfland és clar. El seu enfocament innovador i les mètriques de creixement provades ofereixen un potencial d’expansió i rendibilitat excel·lents. Amb la popularitat global del surf en augment, Surfland està en una posició única per aprofitar aquesta onada, oferint una gran oportunitat per a aquells que busquen invertir en una empresa tecnològica, esportiva, sostenible i en expansió.

El marketplace de l’app de Surfland presenta una oportunitat única per a l’escalabilitat. Està completament equipat perquè les escoles de surf, botigues de surf i campaments de surf pugin i gestionin els seus productes i serveis de manera independent a través d’un back office dedicat. Aquesta característica simplifica els aspectes operatius per als proveïdors i millora l’experiència de l’usuari en proporcionar una integració fluida de serveis. A mesura que Surfland continua creixent, el marketplace està preparat per atraure més venedors, cosa que al seu torn atreu més usuaris a la plataforma, creant un cercle virtuós de creixement i participació.

Invitem els inversors a unir-se a nosaltres en aquest camí de transformació del surf. En invertir en Surfland, estaràs recolzant un producte, però també un moviment: un que defensa un enfocament més saludable, inclusiu i conscient del medi ambient cap als esports. La teva inversió contribuirà al creixement de Surfland a noves cotes i portarà endavant la seva missió de fer que el surf sigui accessible per a tothom. Uneix-te i ajuda a donar forma al futur del surf, un futur on tots, a qualsevol lloc, puguin agafar l’onada de la seva vida.

Reflexions finals

El desenvolupament de Surfland mostra com la innovació pot transformar i democratitzar un esport tradicional. Des de la seva concepció fins al seu llançament, el projecte ha estat un esforç conjunt entre GooApps i l’equip de Surfland. Aquesta col·laboració ha estat essencial per crear una plataforma que realment respon a les necessitats dels seus usuaris i que promou una cultura de surf inclusiva i sostenible.

Surfland és una oportunitat d’inversió excepcionalment atractiva gràcies a la seva innovació constant, compromís amb la sostenibilitat i un model de negoci beneficiat per un mercat en expansió. La plataforma ha captat l’atenció d’una comunitat global de surfistes i ha establert una base sòlida per a un creixement sostingut en el futur.

Si desitges ser part d’aquest projecte transformador, contacta’ns i agenda la teva cita.

I, si estàs buscant un partner per desenvolupar aplicacions que sobresurtin en funcionalitat, disseny i experiència d’usuari, GooApps és la teva solució. Oferim serveis personalitzats de consultoria, disseny i desenvolupament d’aplicacions, garantint que cada projecte reflecteixi les necessitats i objectius únics de cada client.

No dubtis a contactar-nos per parlar sobre les teves idees i projectes. El nostre equip d’experts està preparat per col·laborar amb tu i ajudar-te a convertir la teva visió en productes innovadors.

CTA 01-estas-pensant-a-desenvolupar-una-app 
   

Mantén-te informat de totes les nostres novetats

Pren el següent pas

Completa el formulari i GooApps® t’ajudarà a trobar la millor solució per a la teva organització. Ens posarem en contacte amb tu molt aviat!

    Contactar


      Política de Privacitat