Esdeveniments

Team Building amb Ampans: Una Jornada d’Empatia i Creativitat a GooApps

22/12/2023

A GooApps, creiem que la tecnologia, en la seva essència més pura, ha de ser un reflex de les persones a les quals serveix. Som una agència de desenvolupament tecnològic amb un enfocament especial en el sector de la salut, l’esport i el benestar, però més enllà dels nostres projectes innovadors i solucions d’avantguarda, hi ha el nostre compromís amb el factor humà en cada pas que fem. A GooApps, construïm ponts entre la tecnologia i les necessitats humanes a través de les nostres aplicacions, dissenyant experiències que milloren la vida de les persones. El nostre enfocament no es limita únicament als aspectes tècnics, sinó que abraça una visió més àmplia, centrada en les persones, les seves històries, i les seves necessitats.

Aquest any, en la nostra constant recerca d’activitats que reforcin aquest enfocament humà i enforteixin el nostre equip, ens vam decidir per una activitat única de team building. Volíem una experiència que fos més que una simple activitat de grup, quelcom que realment ressonés amb els nostres valors i ens permetés créixer no només com a professionals, sinó com a éssers humans. Va ser així com ens vam trobar amb AMPANS, una organització líder en l’atenció i el suport a persones amb discapacitat i en situació de vulnerabilitat. A AMPANS, vam trobar un ressò dels nostres propis valors: la creença en la dignitat, el potencial i la importància de cada persona.

AMPANS es dedica a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitats i les seves famílies, oferint una àmplia gamma de serveis i projectes que abasten des de l’educació fins a la inserció laboral. El seu compromís amb la promoció d’una societat més inclusiva i empàtica va ressonar profundament amb els valors de GooApps. En conèixer més sobre el seu programa de team building, vam saber que era l’oportunitat perfecta per unir els nostres esforços i aprendre d’una organització que viu diàriament els valors que nosaltres tractem d’aplicar al nostre treball.

La idea d’un team building amb AMPANS va ser acollida amb entusiasme pel nostre equip. Era l’oportunitat de sortir de la nostra zona de confort, d’experimentar una realitat diferent a la nostra, i de connectar-nos amb persones les vides i desafiaments de les quals ens oferien una perspectiva diferent i enriquidora. Més enllà dels límits del nostre entorn laboral diari, aquesta experiència prometia ser una finestra a un món on l’empatia, la solidaritat i el treball en equip tenen un significat molt més profund.

A GooApps, sempre hem cregut que la veritable innovació sorgeix quan som capaços de comprendre i atendre les necessitats reals de les persones. Treballar amb AMPANS en aquesta jornada de team building era una forma de viure aquest principi, de veure el món a través d’altres ulls, i de tornar amb una visió renovada. Estàvem preparats per no només aportar el nostre granet de sorra, sinó també per aprendre i créixer gràcies a l’experiència d’aquells que afronten la vida amb una fortalesa i una alegria admirables.

La Elecció d’un Team Building amb Ampans

team-building-ampans-02

Ens trobàvem desenvolupant una app per a AMPANS i, en el procés de comprendre exactament les seves necessitats, volíem conèixer-los de prop. Per a GooApps és essencial estar segurs que entenem perfectament quines necessitats es volen solucionar amb l’app i com es vol transmetre la solució. Parlant amb el personal d’AMPANS per concretar quin seria el format ideal per a conèixer-nos, no se’ns va ocórrer millor forma que realitzar un taller artístic com a activitat de team building conjunta.

Quan ens vam proposar trobar una activitat de team building que estigués en consonància amb els nostres valors a GooApps, sabíem que no seria una tasca senzilla. Buscàvem alguna cosa que transcendís els límits convencionals de les activitats grupals, alguna cosa que ressonés amb la nostra missió de posar les persones en el centre de tot el que fem.

Durant la recerca de l’activitat de team building, ens trobàvem desenvolupant una app per a AMPANS i, en el procés de comprendre exactament les seves necessitats, volíem conèixer-los de prop. Per a GooApps és essencial estar segurs que entenem perfectament quines necessitats es volen solucionar amb l’app i com es vol transmetre la solució. Parlant amb el personal d’AMPANS per concretar quin seria el format ideal per a conèixer-nos, vam veure que oferien tallers artístics de team building, així que ens va semblar una forma perfecta de realitzar el nostre team building i, al mateix temps, conèixer al personal d’AMPANS i als seus usuaris, a través de l’experiència de realitzar una activitat amb ells i poder compartir valors com l’empatia, inclusió i solidaritat.

Amb una història de més de 50 anys, AMPANS ha evolucionat per convertir-se en un referent en l’àmbit de l’atenció a persones amb discapacitat, oferint un ampli ventall de serveis que van des de l’educació i la formació professional fins a la inserció laboral i la creació d’oportunitats de treball. El seu enfocament integral no només busca proporcionar assistència, sinó també fomentar un entorn de respecte, dignitat i igualtat per a totes les persones. A través de la seva feina, AMPANS demostra que cada persona, independentment de les seves capacitats, pot contribuir significativament a la societat.

La decisió de realitzar el nostre team building amb AMPANS va ser impulsada per la nostra admiració cap al seu enfocament holístic i el seu compromís amb la inclusió social. A GooApps, entenem que la tecnologia, més enllà de codi i algoritmes, és una eina per millorar vides, creant apps per a les persones. Treballar amb AMPANS ens oferia l’oportunitat d’aprendre d’una organització que ha estat aplicant aquesta filosofia amb èxit durant dècades. Volíem experimentar de primera mà com l’empatia, la inclusió i la solidaritat poden ser part integral del nostre entorn laboral i de la nostra vida quotidiana.

A més, AMPANS ens oferia una plataforma única per connectar amb la comunitat i contribuir de manera significativa. El seu programa de team building no és només una oportunitat perquè les empreses participin en activitats socials, sinó una invitació a ser part d’un canvi positiu, a entendre millor les necessitats de les persones vulnerables i a reflexionar sobre com podem, com a individus i com a organització, fer una diferència en el món.

Objectius del Team Building: Empatia i Comunicació

team-building-ampans-03

A GooApps, entenem que l’essència de tot gran equip és l’habilitat per connectar i comunicar-se eficaçment. Aquestes habilitats no són només essencials per l’èxit en el sector del desenvolupament tecnològic, sinó també fonamentals per a qualsevol interacció humana de qualitat. És per això que, per a la nostra activitat de team building amb AMPANS, vam triar centrar-nos en dos objectius clau: fomentar l’empatia i millorar la comunicació.

L’empatia, l’habilitat d’entendre i compartir els sentiments de l’altre, és un pilar en la nostra cultura de treball. En l’àmbit de la tecnologia i la innovació, és fàcil perdre’s entre tant de codi i dades, oblidant que al cap i a la fi, el que estem creant està destinat a persones reals, amb emocions i experiències pròpies. Aquesta activitat de team building va ser dissenyada per recordar-nos que darrere de cada aplicació que desenvolupem, hi ha una història humana darrere, una necessitat que busquem satisfer, un problema que aspirem a solucionar.

La interacció amb els col·lectius vulnerables que AMPANS dóna suport ens va oferir una finestra a realitats diferents a les nostres. Aquesta experiència ens va permetre veure el món des de perspectives diferents, comprendre millor les dificultats a les que s’enfronten altres persones i, en el procés, aprendre a ser més comprensius i atents a les necessitats dels altres. Al treballar colze a colze amb persones amb discapacitats, ens vam enfrontar a desafiaments de comunicació diferents als que estem acostumats, els quals ens van portar a pensar i actuar de manera més creativa i inclusiva.

D’altra banda, la comunicació, una competència fonamental en qualsevol equip, va adquirir una nova dimensió durant aquesta activitat. A GooApps, la comunicació va més enllà del simple intercanvi d’informació, ja que per a nosaltres és una eina per construir relacions, generar idees i resoldre problemes de manera col·laborativa. En el nostre entorn de treball diari, una comunicació efectiva ens permet treballar de manera més eficient i crear productes que realment responguin a les necessitats dels nostres usuaris. No obstant això, en interactuar amb persones de diferents capacitats i experiències, ens va portar a adaptar la nostra forma de comunicar-nos, superant barreres, i practicant l’escolta activa.

L’experiència amb AMPANS ens va ensenyar que l’empatia i la comunicació són habilitats laborals essencials per desenvolupar-nos en el dia a dia. Vam aprendre que entendre als altres i comunicar-nos eficaçment amb ells enriqueix no només el nostre treball, sinó també les nostres vides. Aquestes lliçons ens han donat una nova perspectiva sobre com abordem el nostre treball a GooApps, recordant-nos que en el centre de cada projecte, aplicació o solució tecnològica, hi ha les persones.

Organització del Viatge i l’Agenda del Dia

team-building-ampans-08

El 21 de novembre de 2023 va ser el dia triat per a la nostra jornada de team building amb AMPANS. Onze membres del nostre equip, plens d’expectativa i entusiasme, ens vam embarcar en aquesta experiència única, disposats a connectar, aprendre i compartir. Vam planificar aquesta jornada perquè fos una experiència per recordar.

La jornada va començar d’hora, on l’equip de GooApps, que es troba repartit per diversos punts de la geografia d’Espanya (Astúries, Madrid i Catalunya), es va reunir primer a Barcelona. Una vegada vam tenir l’equip al complet, ens vam dirigir en una furgoneta cap a Manresa, on es trobava el centre d’AMPANS. L’emoció en l’ambient era palpable, mentre ens apropàvem al centre Art de Viure d’AMPANS, un lloc on l’art i la inclusió s’entrellaçaven per crear un espai d’expressió i creativitat.

La nostra arribada al centre estava prevista per a les 10:30. El personal del centre Art de Viure ens va rebre amb les portes obertes, literalment a peu de carrer. Vam iniciar la jornada amb un esmorzar dolç i salat, que no només ens va proporcionar l’energia necessària per al dia, sinó que també va servir com un moment d’acollida i connexió amb els responsables del centre, els quals ens van presentar l’agenda i la filosofia darrere de cada activitat.

A les 11:30, vam començar el taller creatiu per al disseny de la postal nadalenca. Aquesta activitat, a més d’un taller artístic, ens va permetre connectar amb els usuaris d’AMPANS. Sota la guia dels responsables del centre, ens vam endinsar en un procés de co-creació, on cada pinzellada i color es van convertir en medis per transcendir barreres i connectar-nos a un nivell més profund.

L’activitat va concloure a la 13:00 amb una foto de grup, capturant el moment i l’esperit de col·laboració i amistat que s’havia forjat. Després, vam tenir el nostre All-Hands Meeting, un espai per reflexionar sobre l’any que finalitzava i enfocar-nos en els plans i desafiaments per a la primera meitat de 2024. Aquest moment de retrospectiva i planificació estratègica, realitzat al primer pis del centre, ens va permetre alinear les nostres metes i compartir reflexions inspirades per l’experiència viscuda aquell matí.

La jornada va culminar amb un àpat al restaurant Canonge a les 14:45, que va servir de colofó final per celebrar tot el que s’havia experimentat durant el dia. Al restaurant, vam gaudir de plats preparats amb productes creats pels mateixos usuaris d’AMPANS, on van destacar els seus vins i formatges, una mostra més del seu talent i autonomia.

Aquesta jornada de team building amb AMPANS va ser meticulosament planificada per garantir una experiència rica en aprenentatge, connexió i reflexió. Cada moment, des de l’esmorzar fins a la sobretaula, va ser una oportunitat per créixer com a equip i com a individus, i per portar amb nosaltres lliçons i memòries que perduraran molt més enllà d’aquest dia.

Creativitat en Acció: El Taller Artístic amb AMPANS

team-building-ampans-05

El taller artístic amb AMPANS, una de les activitats centrals de la nostra jornada de team building, no va ser només un exercici de creativitat, sinó una immersió en una activitat on l’art es converteix en un llenguatge universal que transcendeix tota barrera. Aquesta experiència ens va oferir l’oportunitat de connectar amb els usuaris d’AMPANS d’una manera única i significativa, a través de la co-creació d’una postal nadalenca que vam compartir en la nostra newsletter de la setmana passada.

En començar el taller, ens vam trobar davant d’un llenç en blanc, tant literal com metafòricament. Aquest espai en blanc estava llest per donar via lliure a les nostres idees, les nostres emocions i, el més important, per la col·laboració entre els membres de GooApps i els usuaris d’AMPANS. A mesura que va avançar el taller, les barreres de la comunicació convencional es van dissoldre i el llenguatge de l’art va prendre el relleu, permetent una forma d’expressió més profunda i empàtica.

La creació de la postal nadalenca es va convertir en un acte de connexió i descobriment. En aquest procés, a través de la tècnica del collage, vam aprendre que la creativitat no coneix límits i que la discapacitat no és un obstacle per a l’expressió artística. Al contrari, ens va mostrar com la diversitat pot enriquir el procés creatiu, aportant una varietat d’enfocs i estils que s’entrellacen per crear alguna cosa veritablement bonica i única.

La postal nadalenca va ser un testimoni del poder de l’art per unir a les persones, un recordatori que cada individu té alguna cosa valuosa a aportar, independentment de les seves capacitats. La postal es va convertir en un símbol de la nostra jornada compartida, una representació tangible de l’empatia, la col·laboració i el respecte mutu que vam experimentar aquell dia. A més, en triar el resultat d’aquest taller col·lectiu com a la nostra felicitació nadalenca oficial, estàvem enviant un missatge a tots els nostres socis, clients i amics: un missatge d’inclusió, diversitat i la importància de veure més enllà de les nostres diferències per trobar el que ens uneix.

L’experiència en el taller artístic amb AMPANS va ser un moment per al record en la nostra jornada de team building, deixant una empremta imborrable en tots els que vam participar.

All-Hands Meeting de GooApps: Reflexió i Estratègia

team-building-ampans-06

Després de l’emocionant i enriquidora experiència del taller artístic amb AMPANS, l’equip de GooApps es va reunir per al seu All-Hands Meeting del segon semestre de l’any, una sessió interna de team building fonamental per a la nostra organització. Aquesta trobada va ser un espai de reflexió col·lectiva i planificació estratègica, essencial per alinear els nostres objectius i enfortir el nostre compromís com a equip.

La sessió All-Hands és una tradició a GooApps, un moment en què tot l’equip es reuneix per compartir experiències, èxits, aprenentatges i reptes. En aquesta ocasió, la trobada va tenir un significat especial, ja que es va dur a terme immediatament després de la nostra col·laboració amb AMPANS. Aquesta seqüència no va ser casual, ja que volíem que les lliçons i emocions viscudes durant el matí influïssin en la nostra manera de pensar i planificar el futur.

La primera part de la reunió es va centrar en la retrospectiva. Vam reflexionar sobre l’any que estava a punt de finalitzar, avaluant els nostres èxits i reconeixent les àrees que requerien millora. A més, el context de la nostra experiència durant el matí amb AMPANS va afegir una dimensió més profunda a aquesta reflexió, permetent-nos considerar no només els nostres èxits tècnics i comercials, sinó també el nostre creixement com a equip i com a individus.

Posteriorment, vam dirigir la nostra atenció cap al futur. El focus en el primer semestre de 2024 va ser establert amb un enfocament renovat, influenciat per les perspectives d’aquell matí. Vam discutir sobre les nostres metes i objectius per a l’any vinent, però amb una comprensió més àmplia del que significa l’èxit. La nostra experiència de team building amb AMPANS ens va recordar la importància de l’empatia, la inclusió i l’impacte social en la nostra feina, aspectes que es van integrar en la nostra planificació estratègica. A més, per al 2024, hem decidit posar un focus especial en la internacionalització i l’ús de l’anglès, millorant la comunicació i l’atenció contínua al client, i enfocant-nos en la qualitat del treball, la conciliació i els beneficis per al benestar del treballador, aspectes clau per continuar creixent com a empresa i equip.

Aquest All-Hands Meeting també va ser una oportunitat perquè cada membre de l’equip compartís els seus pensaments. Vam fomentar un ambient d’obertura i diàleg, on tots poguessin expressar les seves idees i punts de vista sobre les decisions estratègiques i el rumb de l’empresa. Aquest enfocament col·laboratiu és fonamental a GooApps, ja que creiem que les millors idees i solucions sorgeixen de la diversitat de pensament i experiències. La integració d’aquests nous enfocaments en la nostra estratègia és un pas més en el nostre compromís de fer apps per i per a les persones, mantenint sempre la qualitat i la satisfacció del client en el centre de la nostra missió.

El All-Hands Meeting va concloure amb un sentiment d’unitat i claredat de propòsit. Ens vam anar amb una visió compartida del que volíem aconseguir pel 2024, no només en termes de metes comercials i tecnològiques, sinó també en com volíem impactar positivament en la societat i continuar creixent com a equip. Aquesta sessió de team building interna va reforçar la nostra cohesió com a grup i va reafirmar els nostres valors i la nostra missió com a empresa.

Un Dinar per Recordar al Restaurant Canonge

team-building-ampans-07

El tancament de la nostra jornada de team building amb AMPANS no podia haver estat més perfecte que amb un dinar al Restaurant Canonge. Aquest restaurant és un exemple de com la inclusió pot entrellaçar-se amb la gastronomia, creant una experiència única tant per als comensals com per als treballadors del restaurant.

En entrar al Canonge, ens va envoltar una atmosfera càlida i acollidora. Cada detall, des de la decoració fins al servei, denotava una dedicació i una cura excepcionals. Però el més destacat del Canonge són els seus productes, especialment els vins Urpina i formatges Muntanyola, que són elaborats per les mateixes persones a les quals AMPANS es dedica a donar suport. Aquests productes representen el talent, l’esforç i la passió dels usuaris d’AMPANS, i la seva capacitat per crear i contribuir a la societat de maneres significatives. De fet, els productes eren tan bons que a GooApps vam decidir encarregar els lots nadalencs d’aquest any a la botiga d’AMPANS.

Mentre gaudíem del dinar, vam reflexionar sobre la jornada. Havíem viscut un dia ple d’aprenentatges, emocions i connexions. L’experiència de treballar al costat dels usuaris d’AMPANS, la creativitat desplegada en el taller artístic i les discussions estratègiques del nostre All-Hands Meeting, tot es va sintetitzar en un sentiment profund de gratitud i realització. Ens vam adonar que el viscut aquell dia no només havia enfortit al nostre equip, sinó que també havia ampliat la nostra perspectiva sobre el que significa ser veritablement inclusius i empàtics.

El dinar al Canonge va ser la cirereta del pastís d’una jornada inoblidable, un record deliciós i tangible de que quan les empreses, com GooApps, i organitzacions, com AMPANS, uneixen forces, l’impacte pot ser extraordinàriament positiu, tant per als individus com per a la comunitat en general. Ens vam anar del restaurant no només amb l’estómac ple, sinó amb el cor rebosant d’inspiració i un renovat compromís de portar els valors apresos i viscuts aquell dia a la nostra vida professional i personal.

Per concloure

A mesura que reflexionem sobre l’extraordinària jornada de team building viscuda amb AMPANS, és impossible no reconèixer el profund impacte que aquesta experiència ha tingut en nosaltres, tant a nivell personal com professional. A GooApps, sempre hem cregut en la importància de posar les persones en el centre de tot el que fem, i aquesta experiència amb AMPANS ha portat aquest principi a una nova dimensió. Ha estat un recordatori que més enllà de la tecnologia i les aplicacions, hi ha les històries humanes, les emocions i les connexions que veritablement donen sentit al nostre treball. Per això, a GooApps fem apps per i per a les persones.

Mirant cap al futur, a GooApps hem establert objectius clars de millora per al 2024, amb un enfoc en la internacionalització i l’ús de l’anglès, intensificant la comunicació i la millora contínua en el nostre servei i atenció al client, i prioritzant la qualitat del treball, la conciliació i els beneficis per al benestar dels nostres treballadors. Aquests objectius són fonamentals per al nostre creixement i reflecteixen el nostre compromís amb l’excel·lència i el benestar tant dels nostres empleats com dels nostres clients.

La jornada de team building no només va enfortir els nostres llaços com a equip, sinó que també va ampliar la nostra comprensió del que significa ser empàtics, inclusius i conscients de les diverses realitats que ens envolten. A través de la creativitat i la convivència, cada membre de l’equip de GooApps va poder experimentar de primera mà el valor de veure el món des de diferents perspectives. Aquesta experiència ha enriquit el nostre enfocament en el treball, així com també ens ha inspirat a ser més considerats i oberts en tots els aspectes de les nostres vides.

El poder del team building es basa en la seva capacitat per revelar facetes ocultes de nosaltres mateixos i dels nostres companys, enfortint la comprensió i el respecte mutu. A GooApps, hem viscut com una activitat de team building ben planificada i alineada amb els valors de l’empresa pot ser transformadora. Ens ha mostrat que quan sortim de la nostra zona de confort i ens enfrontem a noves experiències, el creixement és inevitable.

Per això, volem estendre una invitació a tots els nostres lectors, socis i col·legues del sector tecnològic a considerar la possibilitat d’organitzar activitats de team building que enforteixin al seu equip i aportin valor a la comunitat. En fer-ho, no només estaran invertint en el desenvolupament del seu equip, sinó també contribuint a una societat més inclusiva i empàtica.

En conclusió, la nostra jornada de team building amb AMPANS ens ha mostrat que la veritable força d’un equip rau en la seva humanitat, la seva capacitat per connectar, sentir i créixer junts. I això, sens dubte, és el major èxit que qualsevol empresa pot aspirar a assolir. A més, d’aquesta jornada amb AMPANS va sorgir alguna cosa molt especial: la postal de Nadal d’aquest any de GooApps. Aquest detall és un reflex tangible del viscut i après durant el team building, simbolitzant la unió, la creativitat i l’esperit col·laboratiu que compartim amb AMPANS, i que ara estenem a tota la nostra comunitat i clients amb aquesta postal nadalenca.

I amb aquestes reflexions finals, només ens queda dir una última cosa, ¡Bones festes a tots!

team-building-ampans-08-CAT

Pren el següent pas

Completa el formulari i GooApps® t’ajudarà a trobar la millor solució per a la teva organització. Ens posarem en contacte amb tu molt aviat!

    Contactar

    Al fer clic a OK accepteu la nostra política de privadesa.