Apps

CoronaCheck, l’app mèdica per garantir la seguretat a la teràpia respiratòria

Us presentem CoronaCheck, un projecte molt especial impulsat pel Col·legi Oficial d’Infermeria d’Astúries (Codepa) i presentat a Gijón dins de la seva iniciativa CuidaLab, el laboratori per a la innovació en salut i infermeria.

16/11/2021

L’App CoronaCheck és un projecte molt especial impulsat pel Col·legi Oficial d’Infermeria d’Astúries (Codepa) i presentat a Gijón dins de la seva iniciativa CuidaLab.

CuidaLab, neix amb l’objectiu de fomentar un canvi de cultura en el si de la infermeria, incloent-hi desenvolupaments, projectes i eines concretes que tinguin a veure amb la innovació i l’emprenedoria, i que puguin aportar un plus d’eficàcia, coneixement i efectivitat en diferents àrees despecialització i abordatge professional.

Què és l’app CoronaCheck?

Es tracta d’una app de salut ideada per augmentar la seguretat en teràpia respiratòria en temps de COVID, però que es pot aplicar per garantir la seguretat en el tractament de qualsevol patologia respiratòria infecciosa.

L’aplicació tracta, doncs, d’una llista de verificació amb recomanacions de seguretat per al personal i els pacients, no és un protocol de procediment, sinó un recordatori, una eina eminentment pràctica per millorar l’atenció al pacient infecciós respiratori en el dia a dia.

L’App CoronaCheck pretén ser un instrument àgil i pràctic per al dia a dia, adaptat al context epidemiològic on ens trobem, i útil per millorar l’abordatge complet dels pacients amb patologies respiratòries.

Com sorgeix la idea daquesta app?

La idea d’aquesta app sorgeix en plena pandèmia del COVID 19, on es detecta la necessitat d’establir un procediment de seguretat, tant per al pacient com per al personal sanitari, a la teràpia respiratòria de qualsevol nivell (oxigenoteràpia, nebulitzacions, ventilació amb oxigen d’alt flux, ventilació mecànica no invasiva i invasiva).

Són molts els petits detalls i matisos que sumats fan augmentar la seguretat i la disminució del risc d’infecció, de qualsevol patologia respiratòria infecciosa, i en aquest cas el COVID és la més preocupant.

Per això, sorgeix la idea de crear una aplicació d’una llista de verificació o check list per millorar l’atenció a aquests pacients, donant-los l’oportunitat del millor tractament en el moment adequat i incrementar la seguretat del personal sanitari i de la resta de pacients.

Mantén-te informat de totes les nostres novetats

Galería de Imágenes


¿Com és la creació d'aquesta app mèdica?

És un treball de co-creació entre l’equip de GooApps i l’equip mèdic.

Per l’equip mèdic, les infermeres han desenvolupat una guia de seguretat en teràpia respiratòria i l’equip de GooApps és l’encarregat de construir una aplicació que segueixi un algoritme concret i presenti a l’usuari les claus i l’ús amb seguretat de les diferents teràpies segons les necessitats del pacient i les condicions de l’entorn.

Una eina d’aquest tipus no substitueix en cap cas la indicació clínica al moment, sobretot en un context urgent, però pot constituir una eina de suport, aprenentatge i avaluació d’errors per a l’equip de treball.

 

Pren el següent pas

Completa el formulari i GooApps® t’ajudarà a trobar la millor solució per a la teva organització. Ens posarem en contacte amb tu molt aviat!

    Contactar


      Política de Privacitat