A GooApps som especialistes en el disseny d’aplicacions mòbils a mida, per això fem servir la metodologia design thinking, una metodologia que posa el focus en l’usuari final amb l’objectiu de dissenyar la millor aplicació per satisfer les seves necessitats d’una manera intuïtiva, fàcil i atractiva.
08/11/2021
A GooApps estem especialitzats en el disseny d’apps a mida, ens adaptem a les necessitats dels nostres clients, basant-nos sempre en la metodologia design thinking. Sempre posant el focus en l’usuari final, amb lobjectiu de dissenyar la millor aplicació per satisfer les seves necessitats duna manera intuïtiva, fàcil i atractiva.
Però abans de res volem explicar-te què és la metodologia design thinking:
És un mètode de disseny utilitzat per generar idees innovadores i que centra la seva eficàcia a entendre i donar solució a les necessitats reals dels usuaris.
El seu origen?
El seu origen data dels anys 70, quan es va començar a desenvolupar de forma teòrica per la universitat de Standford i va ser aplicada per primera vegada amb finalitats lucratives per la consultoria de disseny IDEO.
Si hacemos un símil entre el desarrollo de una app y la construcción de una casa, podríamos decir que la fase de diseño de la app corresponde con esa etapa inicial, previa a la construcción (desarrollo) o contratar un constructor, es preciso trabajar con un estudio de diseño y arquitectura, que adapte esa construcción a nuestras necesidades para que el producto final sea de nuestro agrado
En esta fase inicial de definición, diseño y arquitectura se aterrizan todas las ideas, aspectos a resolver, necesidades de los usuarios y con el objetivo de diseñar la mejor aplicación para el usuario. Por lo que podemos decir que esta fase de diseño es la base para poder conseguir una aplicación exitosa.
Tras dicha definición y arquitectura se prosigue con el diseño “siguiendo el manual de marca corporativa” y se resuelve de la manera más práctica en un flujo de navegación.
Si fem un símil entre el desenvolupament d’una app i la construcció d’una casa, podríem dir que la fase de disseny de l’app correspon a aquesta etapa inicial, prèvia a la construcció (desenvolupament) o contractar un constructor, cal treballar amb un estudi de disseny i arquitectura, que adapti aquesta construcció a les nostres necessitats perquè el producte final sigui del nostre gust
En aquesta fase inicial de definició, disseny i arquitectura aterren totes les idees, els aspectes a resoldre, les necessitats dels usuaris i amb l’objectiu de dissenyar la millor aplicació per a l’usuari. Per això podem dir que aquesta fase de disseny és la base per poder aconseguir una aplicació amb èxit.
Després d’aquesta definició i arquitectura es prossegueix el disseny “seguint el manual de marca corporativa” i es resol de la manera més pràctica en un flux de navegació.
1. Empatitzar:
En aquest punt ens preocupem molt d’entendre les necessitats dels nostres clients i dels usuaris potencials que usessin l’aplicació. Es tracta d’empatitzar, posar-nos a la pell per poder identificar les seves necessitats i mancances.
2. Definir:
Després de posar-nos a la pell de l’usuari potencial, el següent pas serà posar sobre el paper tota la informació, seleccionar aquella realment important que ens aporti valor i ens ajudi a dissenyar una app innovadora, des de perspectives interessants i que abordi totes les necessitats dels usuaris.
3.Idear:
Després de tenir totes les necessitats i problemes detectats, el pas següent serà el moment de començar a idear les solucions innovadores per arribar a aconseguir els millors resultats possibles.
4- Disseny de prototip: Fase clau, el disseny d’apps
Un dels punts més importants del nostre procés de disseny és quan validem el prototip funcional amb els nostres clients. A través d’un Link/URL, facilitem als nostres usuaris accés a URL prototip funcional de l’app dissenyada. Amb aquest link el client pot accedir tant amb ordinador, tauleta o dispositiu mòbil.
En aquest punt comprovem amb el client que el disseny s’adeqüi a les vostres necessitats i a les dels vostres clients. L’objectiu és validar la nostra idea inicial i detectar què podem millorar, refinar, afegir o treure per obtenir el millor resultat final possible.
Aquest prototip funcional sol ser una bona arma per acabar de convèncer els inversors i buscar finançament per al teu producte. Així que no dubtis a contactar amb nosaltres si vols sol·licitar un disseny per buscar finançament
Alhora que li lliurem al nostre client el disseny funcional. també se li lliura un document tècnic, que inclou al detall:
– Arquitectura tècnica (tecnologies, mòduls).
– Disseny de l’API, integracions o comunicació entre els diferents mòduls.
– Disseny de l’estructura de dades.
– Definició de la infraestructura i serveis al núvol necessaris.
– Escalabilitat.
– Components.
– Funcionalitats en forma d’històries d’usuari i objectiu/necessitat per complir.
– Textos legals i protecció de dades de l’app.
– Planificació del projecte a Sprints o iteracions de treball i versions.
– Previsió d’hores de treball per a cada funcionalitat, sprint i versions.
– Després d’entregar aquest document el client decideix si vol continuar el procés de desenvolupament amb nosaltres, o amb aquesta completa documentació vol continuar el camí sense nosaltres.
5. Testeig:
La validació del prototip amb el client i el testeig amb usuaris potencials és la darrera fase del disseny.
Tens una idea al cap? Contacta amb nosaltres i t’ajudem a dur-la a terme.
Quines eines utilitzem a GooApps per al disseny a mida d’aplicacions mòbils?
Principalment fem servir l’eina Figma, una eina molt visual i útil.
Completa el formulari i GooApps® t’ajudarà a trobar la millor solució per a la teva organització. Ens posarem en contacte amb tu molt aviat!