Apps

Prevemama, machine learning per detectar el risc de patir càncer de mama

PreveMama l’App mèdica basada en machine learning i IA que detecta el risc de patir càncer de mama a les dones. Guanyadora del Repte Novartis de Comunicació Clínica Eficaç en la modalitat growth del V Hackathon Salut Virtual.

03/08/2021

La necessitat de comptar amb una app basada en machine learning

Desafortunadament, s’estima que 1 de cada 8 dones seran diagnosticades de càncer de mama al llarg de la seva vida. La dada positiva és que si som capaços de diagnosticar aquest càncer de manera precoç, el tractament serà molt menys agressiu i augmentarem la supervivència a llarg termini.

Conscients de la importància de la detecció primerenca del càncer de mama i de les limitacions actuals de les consultes presencials, als facultatius de l’Hospital Universitari Ramón y Cajal, els va sorgir la idea de crear una app que a través d’un senzill formulari, categoritza el risc duna usuària de patir càncer de mama al llarg de la seva vida i li recomana les millors proves diagnòstiques per al seu diagnòstic primerenc.

Per calcular aquest índex de risc, a l’app es pregunta a l’usuari per qüestions personals, aquestes dades sempre tractades de manera confidencial, com edat, pes, estatura, l’edat a què es va tenir el primer període, va tenir embarassos, es troba a la menopausa, antecedents familiars… Amb tota aquesta informació, es calcula el risc, segons els algorismes mèdics, i en funció d’aquest es donen recomanacions a les pacients amb els passos següents que cal seguir.

Mantén-te informat de totes les nostres novetats

Galería de Imágenes

Com afrontem el repte des de Goo Apps?

Des d’un primer moment vam tenir clars els aspectes tècnics indispensables perquè aquesta APP tingués èxit:

Necessàriament havia de ser fàcil de fer servir. Amb l’objectiu que es faci servir pel màxim nombre de dones possibles, considerem que ha de ser el més senzilla possible perquè la tecnologia no sigui una barrera.
Basada en Intel·ligència Artificial i Machine learning. Considerem que els algorismes que calculen el risc de càncer han d’anar canviant i actualitzant-se segons la nova informació del mercat. Per això, és indispensable que es basi en Machine learning per anar millorant els càlculs.
Segura amb les dades. És una app on els usuaris responen al formulari amb informació de caràcter personal, per això hem d’assegurar que es compleix estrictament la llei de protecció de dades i es tractin de manera confidencial.
Accessible per a tots els usuaris i dispositius: Això comporta que es desenvolupi per a iOS i per a Google Play Store.

En tot moment considerem que per a la creació d’aquesta app era indispensable treballar colze a colze amb l’equip mèdic per poder desenvolupar la millor App possible. Aquest equip de metges i enginyers el formen la Dra. Teresa Presa Abós, el Dr. Miguel Chiva d’Agustín i la Dra. Irene Vicente Zapata, facultatius radiòlegs i els enginyers de GooApps®, Lukas Kosnar i Pablo Reguera.

Actualment, l’App es troba en fase de desenvolupament i ha estat proclamada Guanyadora del Repte Novartis de Comunicació Clínica Eficaç en la modalitat growth del V Hackathon Salut Virtual.

Pots descarregar-te Prevemama de forma totalment gratuïta a IOSAndroid

Pren el següent pas

Completa el formulari i GooApps® t’ajudarà a trobar la millor solució per a la teva organització. Ens posarem en contacte amb tu molt aviat!

    Contactar


      Política de Privacitat