Apps

QuickVaccine, l’app mèdica per al registre vacunal

Descobriu el nostre cas d’èxit: l’app QuickVaccine, una app de salut desenvolupada per l’equip mèdic de l’Hospital Ramón i Cajal i l’equip de GooApps.

23/11/2021

QuickVaccine la necessitat

L’equip que ha desenvolupat està format per quatre metges de medicina preventiva de l’Hospital Ramon i Cajal, Paloma Moreno, Miriam Roncal, Abelardo Fernández i Moisés Espejo, i Marina Ordoñez i Eric García de l’equip de GooApps.

Com sorgeix la necessitat de crear una app com aquesta?

Actualment, s’aprecia una cobertura molt baixa de vacunació dels adults. Per exemple, entre els més grans del 65 anys detectem un 40% de població sense vacuna de la grip o un 70% de la població sense la vacuna del pneumococ. La majoria de vegades la població desconeix que les vacunes que cal aplicar segons el seu perfil, per això sorgeix aquesta app. La vacunació sistemàtica augmenta l’esperança de vida i pot eradicar altres malalties.

A més, aquesta app pot generar un gran estalvi al Sistema Nacional de Salut, si analitzem el cost mitjà dels pacients hospitalitzats per pneumococ pesta puja a 4,500€ -5000€ per pacient. Amb una correcta adherència i alta taxa de vacunació de la població davant d’aquesta malaltia, el sistema nacional de salut es podria estalviar fins a 200M d’euros.

Cada cop sorgeixen nous reptes i dificultats, noves malalties com el COVID i el desenvolupament de noves vacunes, que fan que sigui més important l’adherència de la població al sistema vacunal. Molts estudis demostren que l’existència d’eines digitals millorés l’adherència dels pacients per això volem replicar i oferir a la població una eina digital que millori l’adherència vacunal a la població.

Mantén-te informat de totes les nostres novetats

Galería de Imágenes

Com funciona QuickVaccine?

A la primera pantalla permet als usuaris consultar si s’han d’aplicar alguna vacuna en un possible viatge a un altre país i per altra banda també els permet detectar si li falta alguna vacuna segons el perfil i les patologies.

Per detectar les vacunes que ha de tenir l’usuari, aquest haurà d’introduir les dades personals i contestar una sèrie de preguntes. En base a les dades introduïdes a l’app aquesta us retornarà les vacunes que l’usuari s’ha d’aplicar seguint les recomanacions del consell interritorial.

A partir d’aquí, l’app deixa l’usuari de registrar les vacunes que heu rebut. Per exemple, un usuari que ha rebut la pauta completa del COVID 19 pot pujar a l’app el registre i tenir el passaport de vacunació a l’aplicació d’una manera més fàcil i còmoda.

Es tracta d’una app que és intuïtiva és usable, està basada en evidència científica i a més a més és accessible, també la poden fer servir els invidents i com totes les apps de salut desenvolupades per GooApps és segura perquè les dades s’emmagatzemen de manera local i no són compartits.

Resumint… Quins beneficis té aquesta app?

  • Al pacient, li genera seguretat, confiança i millora la seva adherència al sistema de vacunació.
  • Al Sistema Nacional de Salut li permet optimitzar els seus recursos i disminuïm les hospitalitzacions.

No us perdeu el vídeo de la presentació de l’app:

Pren el següent pas

Completa el formulari i GooApps® t’ajudarà a trobar la millor solució per a la teva organització. Ens posarem en contacte amb tu molt aviat!

    Contactar


      Política de Privacitat